Panasonic lanceert dunste rugged Android-handheld op de markt

Panasonic Toughbook FZ-T1

In Cardiff heeft Panasonic op een persconferentie zijn nieuwste Android handheld toestel voor rugged gebruik gepresenteerd. Het 5 inchtoestel gaat door het leven als Toughbook FZ-T1 en is een stuk compacter en mooier dan zijn voorganger, zonder dat het inboet aan sterkte of functies.

Panasonic heeft een nieuw 5 inch Androidtoestel gelanceerd dat sterkte en diversiteit combineert met een esthetisch design. De Toughbook FZ-T1 is een ideale all-rounder voor mobiele werkkrachten en kan in diverse diensten en industrieën worden gebruikt zoals hospitality, manufacturing, transport en logistiek. De Panasonic Toughbook FZ-T1 vervangt niet de FZ-N1. Die blijft specifiek bestaan voor postorderbedrijven en focus op de premium markt met topspecificaties. De FZ-T1 zit meer in het middensegment.

Twee modellen

Standaard krijgt het toestel voice- en data-capaciteiten én een geïntegreerde barcode scanner die 5 scans per seconde ondersteunt. Bij de lancering zullen ook verschillende accessoires beschikbaar zijn. Enkel de auto-range barcode lezer volgt pas begin 2019. De geïntegreerde barcodescanner ondersteunt 44 types 1D/2D-barcodes. Linkshandigen hoeven niet te vrezen: aan elke kant zit er een barcode triggerknop.

 

Panasonic Toughbook FZ-T1

 

De Panasonic Toughbook FZ-T1 handheld is beschikbaar in twee modellen: enkel wifi of wifi en 4G voor voice en data. Het toestel wordt geleverd met Android 8.1, een niet-gespecifieerde 1,1 GHz quadcore Qualcomm Snapdragon-chip, 16 GB opslag en 2 GB RAM.

Vroegere rugged handhelds hadden last van extreme formaten en waren dikwijls zwaargewichten, maar daar maakt Panasonic korte metten mee. Het nieuwe toestel weegt net geen 240 gram, getest volgens militaire standaard 810G en is IP68-waterdicht. De toestellen kunnen zonder problemen een val van 1,5 meter overleven en opereren in temperaturen tussen -10 en 50 graden Celcius.

Handschoenen

Het krasbestendige HD-scherm (720p) ondersteunt bediening met handschoenen (tot 1 mm dik) en blijft werken tijdens de regen. De helderheid bedraagt 450 cd/m² om goed buiten te kunnen werken. De vorm van het toestel zorgt ervoor dat onder elke hoek er telkens ruimte is voor het chassis om door te buigen. Zo voorkomt Panasonic dat het scherm breekt.

De batterij gaat 12 uur mee en is verwisselbaar. Er is een app op het toestel geïnstalleerd dit de data volledig naar de RAM schrijft. Zo kan je de batterij vervangen en onmiddellijk verder werken zonder dat de handheld opnieuw moet opstarten.

Op zijn dunste punt meet de FZ-T1 amper 13,1 mm. De dikte rond het scangedeelte is nog onbekend. Panasonic claimt dat het hiermee het dunste en lichtste rugged handheld op de markt heeft. Tot slot is er een acht megapixelcamera achteraan om eenvoudig documenten of sites te fotograferen. Video’s zijn mogelijk in 720p.

Marktaandeel

Er is een sterke luidspreker aanwezig die 95 dB aan kan. Wanneer je het toestel als een telefoon gebruikt, filtert de FZ-T1 al het achtergrondgeluid dankzij drie microfoons in combinatie met een aparte geluidsprocessor. Er is een gesealde microUSB-aansluiting aanwezig aan de zijkant, evenals een docking connector onderaan.

Vandaag heeft Panasonic amper 1 procent marktaandeel in de handheldmarkt. Daar wil het verandering in brengen met dit nieuwe toestel. Het mikt op de top 5 tegen 2020 met een marktaandeel van 10 procent.

De Panasonic Toughbook FZ-T1 met wifi-functionaliteit is beschikbaar vanaf augustus en kost 1.270 euro. De 4G-versie is beschikbaar vanaf eind september en zal 1.350 euro kosten. Beide toestellen worden standaard met drie jaar garantie geleverd.

Panasonic Toughbook FZ-T1

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home