Apple werft Google AI-topman om Siri te verbeteren

Apple is aan het recruiteren geslagen om Siri te verbeteren en heeft daarvoor Google’s
Chief of Search & AI John Giannandrea weten te strikken. Door Siri te verbeteren, hoopt het bedrijf in te kunnen lopen op concurrenten op AI-vlak.

Voor Apple is het volgens een bericht in de New York Times een vrij belangrijke stap omdat het bedrijf achterbleef bij zijn rivalen als het aankwam op AI. Giannandrea zou bij Google zijn weggelokt met waarschijnlijk een zeer aantrekkelijke financiële aanbieding.

Hij moet gaan helpen om Siri te verbeteren. Siri is Apple’s slimme assistent-platform dat over het algemeen wordt beschouwd als “minder effectief” dan Google Assistent of Alexa van Amazon. In het bijzonder schreef de krant dat technologieën zoals stemherkenning of het identificeren van mensen in afbeeldingen gebieden zijn waar Apple achterop hinkt.

Tot 2016 publiceerde het bedrijf geen AI-onderzoek en als de status-quo blijft staan, kunnen rivaliserende slimme assistenten zelfs op hun eigen apparaten een bedreiging vormen voor Apple. Het verwerven van meer extern talent kan een voorwaarde zijn om door te gaan met het verbeteren van producten zoals de Apple Neural Engine, een onderdeel van de nieuwere A11-processoren van de iPhone die zijn ontworpen om de AI-prestaties te verbeteren.

Volgens CNB gaf Google, nadat Giannandrea zijn vertrek op maandag had aangekondigd, aan dat het zijn eenheid zou splitsen in onafhankelijke AI- en zoekmachine-teams. Deze zullen worden geleid door Google Brain mede-oprichter Jeff Dean en Ben Gomes.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home