Hoe bescherm je jezelf tegen phishing met Windows 11?

De eerste grote functie-update voor Windows 11 geeft een betere bescherming tegen phishing en kwaadaardige websites. De optie zet je handmatig aan in enkele stappen.

In Windows 11 zit voortaan bescherming tegen phishing ingebouwd. De functie kwam er met de Windows 11 2022 Update, maar is lang niet de enige cybersecuritymaatregel die Microsoft inbouwt in het besturingssysteem. Windows 11 moet beveiliging ademen en de laatste updates richtten zich tot kmo’s en bedrijven met een hybride werkcultuur.

lees ook

Windows 11 2022 Update: nieuwe beveiliging voor kmo’s en hybride werkplekken

Eén van de nieuwigheden is een betere bescherming tegen phishing. De tool waarschuwt gebruikers als ze websites openen waarvan geweten is dat ze inloggegevens stelen. Daarnaast houdt het werknemers bij de les door bijvoorbeeld waarschuwingen te sturen als een werknemer zijn wachtwoord probeert te hergebruiken. Het wachtwoord opslaan in een onveilige applicatie is een andere slechte gewoonte die het besturingssysteem vanaf nu probeert af te leren.

Aan de nieuwe functie zitten enkele voorwaarden verbonden. Voldoe hieraan voordat je de verhoogde bescherming tegen phishing activeert. Zorg eerst dat de Windows 11 22H2-Update werd geïnstalleerd. Daarnaast mag je geen Windows Hello gebruiken om jezelf aan te melden. Log je op je toestel in met een wachtwoord, dan kan je de bescherming tegen phishing dus activeren.

lees ook

Windows 11 2022 Update getest: slepen, tabs en andere inhaalbewegingen

De tool staat niet standaard ingeschakeld. Met dit stappenplan zet je de beveiligingsfunctie aan op jouw toestel.

  • Zoeken in Instellingen

    In de Instellingen zal je eerst op zoek moeten gaan naar Privacy en beveiliging. Hier kom je terecht door via de Windows-knop of de zoekfunctie te zoeken naar Instellingen. Klik de eerste knop Windows-beveiliging aan. Selecteer dan App- en browserbeheer. Bij de eerste optie klik je op de woorden Instellingen voor beveiliging op basis van reputatie.

  • Beschermen tegen phishing

    Onder het blad Instellingen voor beveiliging op basis van reputatie zal je een blokje vinden met maatregelen tegen phishing. De opties Waarschuw me voor wachtwoord hergebruik en Waarschuw me voor onveilige wachtwoordopslag duid je allebei aan voor de sterkst mogelijke beveiliging. Na deze stap zijn je wachtwoorden beter beschermd tegen phishing.

    De laatste functie zou volgens gebruikers niet werken in OneNote en Excel. De eerste functie werkt dan weer perfect op Microsoft’s eigen browser Edge. De kans is groot dat je een andere webbrowser gebruikt, gebruikers geven aan dat zij dan geen waarschuwing ontvangen bij hergebruik van een wachtwoord.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home