Natural Language Generation – by Smals Research

taal nlp nlg

Free Webinar 28/10/2021 at 10h00 (language: Dutch, Public sector & Smals only)

Natural Language Generation (NLG) gaat over het automatisch creëren van correcte en inhoudelijk betekenisvolle tekst. Dit kan vandaag ook met behulp van Artificiële Intelligentie, net zoals men realistische foto’s en zelfs video’s kan namaken. Wat is de stand van zaken van deze technologie, wat zijn de opportuniteiten en de gevaren? Artificiële Intelligentie is echter niet zaligmakend, en we bekijken in dit webinar ook alternatieven voor het automatisch genereren van tekst die eenvoudiger of robuuster kunnen zijn.

Op het programma staan:

  • NLG: het concept en de hype
  • Templating engines
  • Tekstgeneratie met AI
  • Toepassingsgebieden

Dit webinar is gepland voor 28 oktober 2021 om 10 uur en duurt 1 uur. Zowel de slides als de uiteenzetting zijn in het Nederlands. De webinar wordt gepresenteerd door Joachim Ganseman, onderzoeker bij Smals Research. De uiteenzetting is toegankelijk voor een breed publiek. Technische aspecten worden beperkt.

Om deel te nemen aan de webinar, kan u zich hier zelf registreren. U ontvangt dan een uitnodiging met bijkomende informatie.

De webinars van Smals Research zijn gratis en bestemd voor medewerkers van de publieke sector en Smals. Bedoeling is de onderzoeksresultaten van Smals Research naar het gebruik van nieuwe en recente technologieën in de publieke sector kenbaar te maken. Deze uitnodiging mag dan ook doorgestuurd worden naar geïnteresseerden binnen de overheidssector.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home