Belgian Cloud Summit 2021

Belgium Cloud Summit

De tweede editie van de Belgian Cloud Summit gaat dit jaar door van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 juni 2021. De Cloud Summit heeft als baseline ‘from strategy to practice’ meegekregen. Hiermee willen de organisatoren aangeven dat bij het gebruik van cloud-diensten alles best vertrekt vanuit een klare ‘digitale transformatie-strategie’.

Het gebruik van cloud-applicaties en cloud-diensten vindt dus liefst haar oorsprong in een weloverwogen strategie. Pas dan komt de keuze van de juiste applicaties, datacenter-diensten en van alle security en communicatie-aspecten om het hoekje kijken. Al deze aspecten komen tijdens de Belgian Cloud Summit uitvoerig aan bod!

Corona-pandemie als cloudboost

De corona-pandemie heeft het gebruik van cloud-diensten een onverwachte ‘extra’ boost gegeven.  Zo verwacht IDC bijvoorbeeld een wereldwijde groei van cloud diensten en infrastructuur van 229 miljard dollar in 2019 tot over de 500 miljard in 2023, of een quasi verdubbeling in vijf jaar tijd (!). Het IDC-rapport identificeert SaaS (Software as a Service) als de belangrijkste groeifactor, gevolgd door IaaS (Infrastructure as a Service).

Peter Buelens, voorzitter van de Board bij organisator Brewery of Ideas en het conferentieplatform Insightz.io: ‘We voelen nu reeds dat de Belgian Cloud Summit veel tractie in de markt genereert. Zoals bij onze andere conferenties richten we ons op C-levels (CEO’s, CTO’s, CIO’s en IT-strategen), interne en externe consultants en medewerkers die in de bedrijven met digitale tranformatie, applicaties en cloud bezig zijn.’

30 sprekers over vier inhoudelijke tracks

De conferentie programmeert meer dan 30 sprekers volgens vier inhoudelijke tracks: Digitale Transformatie, Cloud Strategie en Cloud Applicaties, Cloud Security en Datacenter-diensten.

De Belgian Cloud Summit kan rekenen op een aantal prominente sprekers, zoals Tjerk Bijlsma, CTO Cisco, Patrick Callewaert, partner bij Deloitte, Valon Rexhepi, CEO bij Devoteam en nog vele anderen. Gedurende deze conferentie kunnen de deelnemers verschillende seminaries en presentaties van (inter)nationale sprekers rond uiteenlopende onderwerpen online bijwonen. Alle presentaties worden nadien ter beschikking gesteld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home