Windows 10 mei 2019 update: de belangrijkste redenen om te updaten

Windows 10

Na een uitgebreide previewperiode is Microsoft klaar om de Windows 10 mei 2019 update officieel op het grote publiek los te laten. Wij gingen er alvast mee aan de slag en sommen de interessantste nieuwigheden voor je op.

De nieuwste feature-update wordt vanaf vandaag stelselmatig naar gebruikers uitgerold via Windows Update. Microsoft installeert de update niet langer automatisch, maar geeft gebruikers voortaan de keuze om op de huidige versie te blijven en alleen maandelijkse security-updates te ontvangen. Pas wanneer de ondersteuningstermijn van 18 maanden is verlopen, word je geforceerd om naar een ondersteunde versie te updaten.

Windows 10 Home- en Pro-gebruikers kunnen er daarnaast voor kiezen om toekomstige feature- en security-updates in intervallen van zeven dagen tot maximaal 35 dagen uit te stellen. Bovendien detecteert het besturingssysteem voortaan op een intelligente manier wanneer de pc actief wordt gebruikt, zodat updates pas worden uitgevoerd wanneer je niet meer actief bent. Voorheen kon je alleen maar vaste gebruikstijden instellen, waartussen updates niet mochten worden geïnstalleerd.

Microsoft geeft met de Windows 10 mei 2019 update de gebruiker opnieuw de controle in handen om het updateritme zelf te bepalen, in plaats van elk half jaar een nieuwe versie op te dringen. Dat zal voor veel gebruikers een verademing zijn, maar neemt niet weg dat er ook voldoende redenen zijn om de mei 2019 update wél te installeren.

Gereserveerde opslagruimte

Goed om rekening mee te houden als je op een systeem met beperkte opslagruimte werkt: Microsoft reserveert voortaan minstens 7 GB schijfruimte voor Windows-updates. De gereserveerde ruimte kan worden gebruikt door programma’s om tijdelijke bestanden te bewaren, maar die worden verwijderd van zodra Windows de ruimte nodig heeft om updates te kunnen uitvoeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home