[ADV] Hoe 4G-laptops een revolutie voor jouw onderneming kunnen vormen

[ADVERTORIAL] Het is onwaarschijnlijk dat connectiviteit in de afgelopen jaren een grote zorg voor leiders in het bedrijfsleven is geweest. De door de pandemie veroorzaakte verschuiving naar werken op afstand, waardoor medewerkers zijn gaan thuiswerken in plaats van werken op kantoor, heeft ertoe geleid dat medewerkers zijn verbonden met de supersnelle Wi-Fi® thuisnetwerken. Dit zijn dezelfde netwerken waarmee zij Netflix streamen, online games spelen en contact houden met vrienden en familie.

Hoe dan ook, nu de wereld weer terugkeert naar een normale toestand, realiseren vele organisaties zich het belang van continue connectiviteit, met name omdat medewerkers weer dagelijks reizen en terugkeren in de wereld van de bedrijfsevenementen. Zakenreizen maken ook een comeback, wat inhoudt dat medewerkers vaak zijn aangewezen op Wi-Fi-verbindingen in hotels of op gebrekkige connectiviteitsopties in conferentiecentra.

Smartphone is onvoldoende

Hoewel de meeste medewerkers beschikken over smartphones met 4G- of 5G-connectiviteit waarmee zij hun e-mails kunnen bijhouden en enkele lichte werktaken kunnen uitvoeren, is dat vaak niet voldoende. Voor taken die volledige pc-kracht vereisen, is een laptop voorzien van 4G wellicht de oplossing waar jouw onderneming naar op zoek is. Niet alleen wordt het voltooien van taken onderweg hiermee minder stressvol voor jouw reizende medewerkers, de verbinding is ook veel veiliger dan via openbare Wi-Fi-netwerken, en meestal veel sneller.

Bovendien vormt deze oplossing ook een zeer goede optie voor jouw medewerkers die niet reizen. Nu bedrijven een nieuwe hybride manier van werken omarmen, waarbij medewerkers hun tijd verdelen tussen thuis, kantoor en talloze andere plekken, biedt een 4G-laptop de mogelijkheid aan jouw werknemers om op elke locatie werken. Of dat nu in de tuin, het park of het lokale café is.

Ook hoeven jouw medewerkers zo niet meer een beroep te doen op de vaak onbetrouwbare Wi-Fi-hotspots, die tevens kunnen veroorzaken dat smartphonebatterijen snel leegraken of data-abonnementen onbedoeld veel data gebruiken wat duur kan uitpakken voor jouw bedrijf.

Makkelijker dan ooit

Terwijl vandaag bijna elke laptop is voorzien van ingebouwde Wi-Fi, zijn er helaas maar weinig laptops met een ingebouwde 4G-kaart. Hoe dan ook,de Ryzen™ 6000 PRO processoren van AMD maken het echter makkelijker dan ooit voor jouw medewerkers om onderweg verbonden te zijn en deze chips zitten nu in een aantal laptops die zijn uitgerust met een ingebouwde 4G-modem.

De Lenovo ThinkPad T14, bijvoorbeeld, is een bedrijfslaptop die wordt aangestuurd door een Ryzen™ 6000 PRO. Deze processor ondersteunt niet alleen de nieuwste Wi-Fi 6E-norm, maar wordt tevens geleverd met

optionele ondersteuning voor 4G LTE en sub-6 5G via eSIM voor de zakelijke gebruikers die altijd onderweg zijn en die een continue betrouwbare verbinding nodig hebben. De HP EliteBook 805 is andere laptop met de AMD Ryzen™ 6000 PRO die voldoet aan alle eisen van bedrijfsconnectiviteit; hij biedt 4G LTE van gigabit-klasse via 4×4 antennes, wat betekent dat jouw medewerkers vrijwel overal in de wereld kunnen werken. 

Zen 3+

Bovendien, met een laptop voorzien van een AMD Ryzen™ 6000 PRO processor met 4G-connectiviteit, kan je er rustig van uit gaan dat jouw medewerkers beschikken over alle middelen om hun werk te doen. De Ryzen™ 6000 serie mobiele CPU’s zijn gebaseerd op de Zen 3+ architectuur van AMD en bieden tot 1,3x snellere prestaties dan de vorige generatie* met een batterijduur van maximaal 26 uur op een premium bedrijfslaptop**, zodat uw medewerkers niet vastzitten aan stopcontacten.

Ook bieden de CPU’s op het gebied van connectiviteit veel meer dan ondersteuning van 4G LTE-netwerken. De Ryzen™ 6000 PRO processoren van AMD leveren multi-gigabit-snelheden van de volgende generatie met ondersteuning van Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.0 en datatransfer van 40 GB/s via USB 4.0.

Ondanks deze connectiviteitscapaciteiten zijn AMD Ryzen™ 6000 PRO CPU’s te vinden in enkele van de lichtste, dunste en meest draagbare zakelijke laptops die er zijn, perfect voor jouw werknemers die de wereld van het zakenreizen weer willen opnemen.


Dit is een commerciële bijdrage aangeleverd door AMD. Klik hier voor meer informatie over het bedrijf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home