[adv] Jan De Nul schakelt Synology in voor betrouwbare back-ups

[Advertorial] Hoe zorg je voor betrouwbare back-ups wanneer je werkt met 90 schepen, 20 kantoren en een heleboel grote projecten? Jan De Nul zocht naar een oplossing, Synology was de oplossing.

Jan De Nul bezit een vloot van 90 schepen waarvan 45 grote en 45 kleine schepen, 20 kantoren en, afhankelijk van het aantal actieve projecten, ongeveer 64 tijdelijke aanlegplaatsen. Hun schepen hebben toegang tot satellietverbindingen, maar back-ups maken op een andere locatie is onpraktisch vanwege de hoge latentie en lage bandbreedte. Back-up op het schip was de enige haalbare oplossing.

Hun oorspronkelijke oplossing was back-ups maken op tapes, die dagelijks door de bemanning moesten worden vervangen. Ze hadden ook een pijplijn voor gegevenssynchronisatie, maar dit was geen echte back-upoplossing. Ze wilden hun back-upinfrastructuur vereenvoudigen tot een uniforme oplossing die voor al hun activa kon worden ingezet. Ondersteuning van een hoge beschikbaarheid was hierbij essentieel, zodat gegevens kunnen worden gespiegeld en beschermd tegen hardwarestoringen, en op schepen moet het draagbaar genoeg zijn om niet aan de productieomgeving gebonden te zijn. Als er dan iets gebeurt met dat deel van het schip, blijven de back-ups intact.

In een tijd waarin data-informatie is, informatie kennis is en kennis zich vertaalt in vooruitgang, is verlies van data onaanvaardbaar. Het gebruik van Synology geeft ons gemoedsrust, wetende dat onze RackStations stabiel en gebruiksvriendelijk zijn, meerdere doelen vervullen en betrouwbare back-ups produceren.

David De Boom – ICT Team Leader bij Jan De Nul

De Oplossing

Aangezien het merendeel van het IT-team al Synology-apparaten gebruikte, was het niet meer dan normaal dat ze eerst naar Synology keken voor een oplossing.

Omdat het aantal tijdelijke dockingsites het hele jaar door fluctueert, besloten ze om een ​​boxoplossing met sjablonen te maken met Synology-units die van tevoren kan worden voorbereid en geïmplementeerd wanneer een nieuwe site wordt geopend of verplaatst wanneer een bestaande site wordt gesloten. Ze gebruiken uiteindelijk dit box-systeem voor alle assets, omdat het zeer effectief blijkt. Het standaardiseren en vereenvoudigen van hun back-upinfrastructuur hielp later weer bij de gegevensbeheer en probleemoplossing.

Elke doos bevat twee Synology RackStation RS818+ (en later RS820+) units gecombineerd tot een high-availability cluster met Synology High Availability (SHA). SHA maakt een actief-passief high-availability cluster op basis van twee apparaten. Het ene apparaat wordt de actieve server en verwerkt alle gegevensverzoeken, terwijl het andere apparaat stand-by blijft, passief synchroniseert vanaf de actieve eenheid en klaar is om het op elk moment over te nemen. De compacte 1U RS818+ en RS820+ units zijn gebouwd voor hoogwaardig gegevensbeheer.

Er werden twee boxen op elk groot schip geplaatst, terwijl op elk van hun kleine schepen, kantoren en tijdelijke aanlegplaatsen één box werd geplaatst. Dit waren in totaal 438 RackStation-eenheden die een back-up maakten van meer dan 700 TB aan kritieke bedrijfsgegevens. Voor grote schepen is één SHA-cluster bestemd voor het maken van back-ups van VMware-VM’s, terwijl de andere een gedeelde map host met de software die de technische afdeling (TD) nodig heeft, en voor het maken van back-ups van PLC-apparaten die vitale delen van het schip bewaken en besturen.

Op kleine schepen, kantoren en tijdelijke dockingsites beschermt het enkele SHA-cluster hun VMware-VM’s, zodat gegevens altijd toegankelijk en herstelbaar zijn.

Jan De Nul implementeerde Synology Drive ook met succes op een paar grote en kleine schepen om bestanden te synchroniseren en te delen. Met Synology Drive kunnen beide vaartuigen nu automatisch gegevens synchroniseren wanneer ze binnen het bereik van elkaars draadloze netwerken zijn. In het verleden waren de verbindingen tussen de schepen instabiel en traag, wat een bedreiging vormde voor de gegevensintegriteit. Hoewel dit slechts een proefprogramma was, zijn er al plannen voor een uitgebreidere uitrol op meerdere schepen.

Dankzij de betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit van Synology-apparaten, voert Jan De Nul nu back-upoplossingen van Synology uit voor al hun assets op meer dan 120 locaties.


Dit is een commerciële bijdrage in samenwerking met Synology. Voor meer informatie over hun opslagproducten, kan je hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home