De nieuwe manier van werken vraagt om een modern ERP

Als IT- of operationeel manager ben je voortdurend op zoek naar verbetering en probeer je processen nóg beter op elkaar aan te sluiten. Een modern ERP, het fundament voor alle essentiële informatie in jouw organisatie, is daarvoor onmisbaar. S/4HANA van SAP is een van de bekendste moderne ERP-platformen in de markt. Waarom heb je dit platform nodig? En hoe kom je daarachter?

Als ik mensen spreek over ERP, hoor ik vaak: “Ik heb al een werkend systeem.” Maar dat een systeem werkt, wil niet zeggen dat het niet beter kan. Ik zie bij veel organisaties dat gegevens nog steeds verspreid zijn over meerdere systemen. En dat afdelingen die gegevens elk apart onderhouden op verschillende plaatsen. Dat is niet alleen gebruiksonvriendelijk en inefficiënt, maar ook foutgevoelig.

Daarnaast zie ik vaak dat belangrijke bedrijfsinformatie en kpi’s niet volledig en eenduidig zijn. En dat rapporten nog ’s nachts op de achtergrond draaien om alle gegevens op te halen. De verzamelde gegevens in die rapporten moet je vervolgens ’s ochtends eerst nog verwerken en corrigeren voordat je de juiste inzichten krijgt en tot actie kunt overgaan.

Dat een systeem werkt, wil niet zeggen dat het niet beter kan.

Systemen voldoen daarnaast vaak nog niet aan de vereisten van het moderne werken. We zijn de afgelopen jaren gewend geraakt aan intuïtieve, interactieve en intelligente apps en besturingssystemen. Je wilt niet zelf in allerlei lagen moeten zoeken naar relevante informatie, maar dat het systeem je zelf stuurt naar de informatie die jouw aandacht vraagt.

Maak je werk leuker en makkelijker

Je hoeft geen genoegen te nemen met de inefficiënties die ik hierboven schets. Een modern ERP moet je bedrijfsactiviteiten ondersteunen, en het jou en je collega’s vooral makkelijker maken om jullie werk te doen. Het fijne is: de moderne gebruikerservaring die we zo gewend zijn van apps op onze smartphone, is nu ook binnen handbereik voor je ERP. En overstappen op zo’n systeem gaat je werk ingrijpend ten goede veranderen.

Mag ik je voorstellen: SAP S/4HANA

Softwareleverancier SAP zag de uitdagingen die ik beschrijf ook. Daarom ontwikkelde het bedrijf een ERP-platform dat aansluit bij de moderne manier van werken: SAP S/4HANA . Het platform voorziet in alle behoeften van hedendaagse werknemers en organisaties.

Gecentraliseerd

In S/4HANA zijn alle belangrijke gegevens verzameld op één plaats. De slimme dashboardapps met 360-graden beeld zijn daar een mooi voorbeeld van. Daarmee kun je al je bedrijfsprocessen op een eenduidige manier overzien en aansturen.

Realtime informatie

De datamodellen in S/4HANA zijn sterk vereenvoudigd en maken gebruik van in-memory technologie. Daardoor kun je direct aan de slag met realtime fact-based inzichten en rapporten van je belangrijkste kpi’s. Je hoeft dus niet meer zelf rapporten samen te stellen en data te organiseren.

Gebruiksgemak

S/4HANA maakt gebruik van Fiori, een intuïtieve userinterface die het gebruiksgemak biedt dat je als moderne gebruiker gewend bent. De interface wijst je op acties die je aandacht eisen. Het geeft je bijvoorbeeld automatisch seintjes wanneer contracten verlopen en wijst je op achterstallige taken. Uitzonderingen en afwijkingen zijn visueel sterk onderscheidend gemaakt zodat je ze niet meer kunt missen.

Voorkom repeterende taken

Het systeem neemt je bovendien repeterende taken uit handen, zodat jij je kunt richten op de kerntaken en het verhelpen van uitzonderingen waarmee je echt waarde toevoegt aan je organisatie.

Toekomstbestendig

Het platform is bovendien ingericht om naadloos te integreren met externe applicaties en is helemaal klaar voor Internet of Things (IoT) oplossingen. Je kunt als bedrijf dus aan de slag met allerlei intelligente toepassingen. Dit deed brouwerij Palm bijvoorbeeld met de SmartTap , een tapsysteem met slimme sensoren.

Speel de Simulation Game

Dat klinkt goed toch? Maar een keuze voor een nieuw ERP maak je niet zomaar. Hoe neem je een weloverwogen beslissing? Wij geloven dat ‘doen’ de beste manier is om kennis te maken met een nieuw ERP. Daarom organiseert Ctac Business Simulation Games. Tijdens deze games zit je zélf aan de knoppen in een praktische setting.  

Lees ook: Meer dan technologie: hoe Ctac legacy-sectoren de toekomst in leidt

In het spel krijgen deelnemende teams de leiding over een eigen fictieve onderneming. In een realistische gesimuleerde zakelijke omgeving krijg je te maken met allerlei veranderingen in de markt. Aan jou en je team de uitdaging om met behulp van SAP S/4HANA voorraden op peil te houden, klanten tevreden te stellen en positieve resultaten te boeken. Welke producten breng je wanneer op de markt? En waar liggen je groeikansen? Door het spel te spelen ontdek je ondertussen hoe S/4HANA werkt en hoe je de realtime-informatie uit het platform gebruikt om het spel te winnen. Je zult ervaren dat S/4HANA alles in zich heeft om het moderne werken volledig te ondersteunen.

Dit is een ingezonden bijdrage van Henk Palsma, Business Consultant bij Ctac België. Ctac organiseert binnenkort een virtuele Business Simulation Game, waarover je hier meer informatie vindt. Meer informatie over het SAP S/4HAHA-aanbod van het bedrijf krijg je via deze link.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home