[ADV] APW richt zich op een nieuwe investeringsgolf op de Belgische en Nederlandse telecommarkt

[ADVERTORIAL] APWireless (APW), wereldwijd marktleider op het gebied van huurvooruitbetalingen van zendmasten, heeft dit jaar een nieuwe mijlpaal bereikt met de verwerving van hun 8.300ste huurovereenkomst.

APW beheert een gevarieerde portefeuille van zendmasten, van dak, mast- en grondantennes tot speciaal gebouwde towers in steden en op het platteland. Met hun bedrijfsmodel geeft APW telecomeigenaren de mogelijkheid om te profiteren van de huurinkomsten die ze ontvangen van de providers, door middel van het aanbod van een substantiële afkoopsom. Hun bedrijfsmodel wordt eenvoudig omschreven als “Wij kopen telecom huur.”

Het traject van APW spreekt voor zich. Het bedrijf werd in 2010 opgericht door professionals uit de bedrijfswereld om een ​​beter alternatief te bieden voor eigenaren van telecomsites. Na tien jaar groei en het bereiken van nieuwe investeringsgolven ging APW naar de beurs, en vandaag de dag staat het bedrijf genoteerd op de NASDAQ-beurs onder de naam van het moederbedrijf Radius Global Infrastructure (RADI).

Telecomverhuur

Het bereikte succes van APW in 21 landen heeft geleid tot partnerschappen met meer dan 6.300 individuele telecomeigenaren. Zij blijven het voordeel zien van de herinvestering van de volledig gegarandeerde afkoopsom die APW biedt, in meer waardevolle investeringen of projecten in hun kernactiviteiten en bezittingen.

Het type eigenaar met wie APW meestal samenwerkt zijn onder meer vastgoedinvesteerders en -ontwikkelaars, kleine of middelgrote ondernemingen, hoteliers, multinationals, semioverheidsbedrijven, landbouwers en sportorganisaties. Director van Nederland Coen van Foreest stelt: “Wat alle eigenaren met wie we samenwerken met elkaar gemeen hebben, is het feit dat ze de mogelijkheid zien om onze afkoopsom om te zetten in hun kernactiviteiten of meer zekere bezittingen die een hoger rendement genereren.”

Eigenaars zien de mogelijkheid om onze afkoopsom om te zetten in hun kernactiviteiten of meer zekere bezittingen die een hoger rendement genereren.

Coen van Foreest, AWP Director van Nederland

Telecomverhuur is van nature een onzekere bron van inkomsten vergeleken met veiligere bezittingen zoals bijvoorbeeld meer mainstream onroerend goed. Wanneer je een individuele telecomsite op zich bekijkt, is de investering ongetwijfeld riskant. De grote schaalbaarheid van de portefeuille van APW vangt deze risico’s echter op en stelt hen in staat om eigenaren een uitzonderlijke waarde te bieden.

APW kan het zich veroorloven om elk jaar gedeeltelijk investeringsinkomsten te verliezen, maar toch winst te maken over de rest van de portfolio.  ‘Dat is het mooie van ons investeringsmodel – we hoeven het niet elke keer goed te doen – en onze schaalgrootte is de sleutel tot deze aanpak.’

Covico Vastgoed spreekt zich uit over hun ervaring met APW: “Het is belangrijk dat alle eigenaars met een mobiele operator praten met APW, de tijd nemen om zich te informeren over hun huurcontract en veranderingen in de telecommarkt. Ik weet nu dat het beter is om APW’s kapitaal te gebruiken voor het gebouw, dan te vertrouwen op een huurinkomst waar we geen controle over hebben.”

Toekomstbestendig maken

Juist omdat de telecombranche zo specifiek is, zien telecomeigenaren ons ook als een betrouwbare bron voor advies over de markt en brengen wij hen op de hoogte over wat eerlijke en redelijke huurvoorwaarden inhouden. Dit is vandaag de dag meer dan ooit nodig om de markt te kunnen navigeren. Zowel de huurprijzen als de rechten en plichten van de huurder en de eigenaar van het pand verschillen per locatie, maar veel eigenaren zijn zich hier niet van bewust.

Het adviseren van klanten en hen alle mogelijkheden laten zien voor hun specifieke zendmast en situatie, is wat waarde ontgrendelt.

Het adviseren van klanten en hen alle mogelijkheden laten zien voor hun specifieke zendmast en situatie, is wat waarde ontgrendelt. Pas op dat moment kan een verhuurder een volledig geïnformeerde beslissing nemen en zien of een huurafkoopsom een betere financiële positie biedt dan de huidige telecomhuurovereenkomst.

Door het veilig stellen en toekomstbestendig maken van hun eigen vermogen en bezittingen, biedt APW telecomeigenaren de mogelijkheid om hun projecten te zien ontwikkelen. Paul Stessens en Greet De Backer partners van APW zijn hier een voorbeeld van: “Onze beide zonen zijn nu volwassen en hebben recent bouwgrond gekocht. Mijn vrouw en ik hadden samen beslist om onze zonen een financiële duw in de rug te geven. Toen we de tijd namen om het aanbod van APW te bekijken, was het duidelijk om de betaling van APW te nemen en om te zetten naar iets waarover we volledige controle over hebben.”

Elk jaar gegroeid

Dennis Juchtmans, de Vlaamse Team Leader in België zegt: “Vanaf het allereerste gesprek focussen wij op het begrip en de doelstellingen van de telecomeigenaar. Vaak zijn telecomeigenaren meer per toeval dan bij opzet tot een huurovereenkomst met de provider gekomen. Er is een gebrek aan relevante informatie die direct beschikbaar is voor eigenaren; APW vult deze leegte door bereidwillige eigenaren te adviseren als deel van het proces om een aanbod te overwegen. Het is de ervaring van het bedrijf dat geen enkele huurovereenkomst hetzelfde is.”

Hotel Van der Valk International, nog een partner van APW, voegt hieraan toe: “In de initiële fase is op een ontspannen en overzichtelijke wijze duidelijk toelichting gegeven op de telecommunicatiemarkt, de visie van APW, en op welke wijze zij Van der Valk International haar opstelpunten optimaal kan laten benutten. Duidelijk is geworden dat APW, net als Van der Valk International, op zoek is naar het creëren van een win-win situatie.”

APW is sinds hun oprichting elk jaar gegroeid en kijkt met enthousiasme vooruit naar de toekomst

APW is sinds hun oprichting elk jaar gegroeid en kijkt met enthousiasme vooruit naar de toekomst, waarbij ze zich blijven richten op een nieuwe investeringsgolf. Ze zijn ervan overtuigd dat wanneer een telecomeigenaar de telecomindustrie en alles wat te maken heeft met hun specifieke huurovereenkomst volledig begrijpt, vrijwel iedere situatie zal verbeteren door de samenwerking met APW, ongeacht hoe lang hun antenne-opstelpunt ter plekke blijft.


Dit is een aangeleverde commerciële bijdrage van APW.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home