[ADV] Brandweerzone NAGE werkt uitsluitend op Synology hardware

brandweer

[ADVERTORIAL] Hulpverleningszone NAGE (Zone de secours NAGE) is opgericht in 2015 en is een van de drie hulpverleningszones in de regio Namen in België. Het gebied bestaat uit tien gemeenten en ze beschermen meer dan 210.000 burgers, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

In deze zone zijn vier brandweerkazernes met meer dan 370 medewerkers actief. Elk jaar rijden zij meer dan 20.000 keer uit voor brandweer- en ambulancediensten.

In 2015 werd de hulpverleningszone opgericht en werden verschillende brandweerkazernes die voorheen onafhankelijk van elkaar werkten, samengevoegd. Elke brandweerkazerne had een eigen IT-infrastructuur met verschillende specificaties waardoor het beheren van deze structuren ingewikkeld werd.

Samenwerken en mailen op Synology

Hulpverleningszone NAGE wilde van al deze verschillende systemen één infrastructuur maken die eenvoudig te implementeren en te beheren zou zijn. Om een bestaande infrastructuur aan te passen zijn tijd en langdurige administratieve processen nodig. Daarom zochten zij naar een systeem dat schaalbaar en rendabel was.

NAGE wilde van al deze verschillende systemen één infrastructuur maken.

De oplossingen van Synology voldeden aan alle wensen en zorgden ervoor dat de hulpverleningszone NAGE kon beschikken over een moderne en eenvoudig uit te breiden infrastructuur zodat de organisatie zich kan concentreren op het redden van levens.

De hulpverleningszone, een gebied waarin hulpverleners meer dan 20.000 keer per jaar in actie komen, wilde de samenwerking en de communicatie tussen de 370 brandweermensen en het ondersteunende personeel verbeteren. Synology bood een betrouwbaar en veilig communicatieplatform.

Het samenwerkingspakket van Synology; Synology MailPlus, Synology Chat, Synology Drive en Synology Calendar, hielp bij het synchroniseren en het verbeteren van de communicatie tussen de vier brandweerkazernes. Het intuïtieve ontwerp en de integratie van de toepassingen zorgden voor een soepele en eenvoudige transitie. 

Eén oplossing om van alles een back-up te maken

Hulpverleningszone NAGE heeft te maken met een grote hoeveelheid data op veel verschillende locaties, zoals data van videobewaking op pc’s, virtuele machines en in verschillende databases. Met behulp van Synology Active Backup for Business kunnen zij alle back-up-taken centraliseren. Dankzij de cross-platformoplossing van Synology kan de organisatie een back-up maken van hun Windows Server-installatie met twee SQL-databases en 17 virtuele machines die op VMWare worden gehost.

Omdat er levens op het spel staan, moeten de brandweermensen van hulpverleningszone NAGE een betrouwbaar systeem dat altijd toegankelijk is tot hun beschikking hebben. Door high availability clusters met Synology High Availability (SHA) te gebruiken, kan de volledige implementatie worden beschermd in het geval van een storing.

Solide infrastructuur

De primaire basis van de nieuwe infrastructuur bestaat uit vier RS18017xs+ en twee RS1219+, verdeeld over drie high availability clusters. De cluster RS1219+ wordt gebruikt voor lichtere werkbelastingen, zoals Synology Web Station en Synology VPN Server, en de twee clusters RS18017xs+ worden gebruikt voor zwaardere werkbelastingen, zoals de oplossingen voor het samenwerkingspakket en Synology Directory Server voor verificatie.

De primaire basis van de nieuwe infrastructuur bestaat uit vier RS18017xs+ en twee RS1219+.

Deze installatie zorgt ervoor dat de infrastructuur bij hulpverleningszone NAGE zeer veerkrachtig is en dat communicatie en zelfs het dispatchsysteem dat op Synology Web Station is geïnstalleerd, altijd beschikbaar zijn. 

Voor het maken van back-ups gebruikt hulpverleningszone NAGE Synology Hyper Backup in hun infrastructuur. Synology Hyper Backup ondersteunt het maken van back-ups van data, systeemconfiguraties en geïnstalleerde pakketten.

De Synology Directory Server is bijvoorbeeld niet alleen geïnstalleerd op twee RS18017xs+ in een high availability cluster, maar is er ook met Hyper Backup een back-up ervan op een RS2416+ gezet. Wanneer er een probleem is met het netwerk of een probleem met de stroomvoorziening voor de cluster RS18017xs+, kunnen ze de back-up-data opzoeken op de RS2416+ en deze op de RS2416+ zelf of op een ander Synology-apparaat herstellen om de diensten te hervatten. 

De voordelen

Arnaud Brouwers, directeur Communications & Emergency Planning – Zone NAGE: “Ons beroep is uniek. Brandweermannen en -vrouwen moeten toegang hebben tot de nieuwste en meest betrouwbare technologie omdat iedere minuut telt en levens ervan afhangen. Synology-oplossingen kunnen eenvoudig worden beheerd en geïnstalleerd, waardoor wij onze infrastructuur snel, simpel en zonder lange serviceonderbrekingen konden installeren. Onze 370 medewerkers gebruiken nu MailPlus, waarmee wij snel en betrouwbaar kunnen communiceren.”

Synology-oplossingen kunnen eenvoudig worden beheerd en geïnstalleerd.

Hulpverleningszone NAGE wilde van al deze verschillende systemen één infrastructuur maken die eenvoudig te implementeren en te beheren zou zijn. Om een bestaande infrastructuur aan te passen zijn tijd en langdurige administratieve processen nodig. Daarom zochten zij naar een systeem dat schaalbaar en rendabel was.

De oplossingen van Synology voldeden aan alle wensen en zorgden ervoor dat de hulpverleningszone NAGE kon beschikken over een moderne en eenvoudig uit te breiden infrastructuur zodat de organisatie zich kan concentreren op het redden van levens.

Dit is een commerciële bijdrage aangeleverd door Synology. Voor meer informatie rond het bedrijf en al zijn oplossingen, kan je hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home