[adv] Het einde van geïsoleerde cloudomgevingen: Dell APEX neemt complexiteit van multicloud weg

[ADVERTORIAL] De voorbije jaren hebben de meeste organisaties hun weg naar de cloud gevonden. Zeker voor kleine en middelgrote organisaties kan de kost van die cloudstrategie na een tijdje een tegenvaller blijken. Veel bedrijven verkiezen daarom een multicloud aanpak, maar ook die komt met uitdagingen – met moeilijkheden om snel te schalen en innoveren als gevolg. Dell APEX neemt die complexiteit weg met een consistente, schaalbare IT-infrastructuur.

Agility, flexibiliteit, duurzaamheid … Het zijn stuk voor stuk termen die in iedere strategie van een bedrijf een rol spelen. Terwijl een cloudmodel aan elk van deze vereisten lijkt beantwoorden, stellen bedrijven zich vragen bij de kost en veiligheid om data en applicaties in een cloudomgeving te gebruiken. Daarom verkennen ze vaak opties om hun workloads terug on-premises te brengen.

“Bij Dell zien we cloud niet als een locatie, maar als een werkingsmodel. Met APEX geven we onze klanten de flexibiliteit die ze kennen van in de cloud, maar dan on-prem”, zegt John Mariani, Consumption Sales Leader bij Dell Technologies. “APEX biedt een moderne cloud- en consumptie-ervaring die de voordelen van een cloud werkmodel naar toestellen, applicaties en data brengt. Denk daarbij niet alleen aan kostefficiëntie, maar ook aan vereenvoudigd beheer en verbeterde security. Aangezien je je eigen data in je eigen omgeving gebruikt, heb je altijd controle over wat er in je systemen gebeurt.”

Infrastructuur die meteen beschikbaar is

Dell APEX Subscriptions laat klanten onmiddellijk opschalen, aangezien de infrastructuur al on-prem beschikbaar is. De klant verbindt zich tot een bepaald aandeel van de oplossing, waarna extra gebruik op aanvraag aan dezelfde prijs wordt aangerekend als deze binnen de verbintenis. Dit biedt klanten de mogelijkheid om hun gebruik af te stemmen op de uitgaven zonder bestraft te worden voor gebruik op aanvraag.

Het is dus niet nodig om op voorhand veel kapitaal te investeren in hardware en software. Hierdoor hebben klanten ook geen last van problemen met de toeleveringsketen of stijgende kosten. Op dag één wordt een transparante tariefkaart ingesteld. Zelfs als de kosten in de markt stijgen, dan nog blijven klanten van een transparante facturering genieten. Dell biedt bedrijven de optie om IT-resources zoals storage-, compute- en netwerkservices aan te schaffen op basis van pay-per-use.

“De oplossing is transparant en zorgt ervoor dat je niet meer moet wachten tot bepaalde hardware of capaciteit kan worden geleverd”, zegt Mattias Denys, Inside Sales Manager Mid Market bij Dell Technologies. “Vroeger kon die wachttijd gemakkelijk tot een maand of langer oplopen, maar met APEX geniet je van onmiddellijke time-to-value.”

Geen risico op vendor lock-in

Dell APEX is een totaaloplossing die ultieme flexibiliteit biedt voor een hybride cloudomgeving. “Als klanten al software in Azure Cloud of AWS gebruiken, bijvoorbeeld voor het beschermen van gegevens, dan kunnen ze dankzij APEX diezelfde software in hun on-prem omgeving toepassen”, legt Denys uit. “Het werkt ook in omgekeerde richting, zodat  bedrijven in elke omgeving kunnen rekenen op hun vertrouwde functionaliteiten en prestaties. Het is niet nodig om van systeem te wisselen of werknemers bij te scholen om met nieuwe technologie aan de slag te gaan. Dell APEX vereenvoudigt de hybride, multicloud wereld. Waar je data zich ook bevindt, wij zorgen ervoor.”

Eén van de grootste risico’s van een multicloud aanpak is vendor lockin. Ook daar biedt Dell APEX een antwoord op. “Zodra je een workload van één CSP naar een andere of on-prem wil verplaatsen, bestaat de kans dat je de applicatie voor die nieuwe omgeving moet herschrijven”, zegt Mariani. “Bovendien heb je de juiste skills nodig om dit proces in goede banen te leiden. Met APEX vermijd je lockin en bepaal je zelf welke services je van een hyperscaler omgeving gebruikt. Zo kan je AI-diensten van Azure Cloud bijvoorbeeld bij on-prem workloads inschakelen, met dank aan de hybride cloudarchitectuur die de voordelen van cloud en on-prem naadloos combineert.”

De kwaliteit van Dell-technologie

Dell APEX is meer dan een consumptiemodel. Het laat bedrijven op een flexibele en betaalbare manier genieten van de kwaliteit van Dell-technologie. “Met APEX krijgen klanten de mogelijkheid om onze technologie met een transparant betalingsmechanisme te consumeren – met features die hen helpen om de technologie beter te begrijpen, inclusief cyberinformatie, alerts, etc.”, zegt Mariani. “Van hardware en software tot cloud, in elk domein en voor elke oplossing is Dell één van de koplopers in de markt. Dat hebben we nu allemaal gebundeld in één model.”

Bovendien genieten klanten niet alleen van de kwaliteit van Dell, maar ook van de alom geprezen Intel-technologie. “Bijna al onze technologie draait op Intel”, zegt Mariani. “Uit mijn ervaring zijn Intel Xeon-processors heel geschikt voor moderne verbruiksabonnementen vanwege hun prestaties, die cruciaal zijn voor de dynamische datacenters van vandaag. Ze ondersteunen een breed gamma aan workloads, van AI en HPC tot traditionele bedrijfsapplicaties en cloud-native oplossingen. Bovendien zorgen ze voor veilige en verantwoorde AI-activiteiten met hardware-ondersteunde vertrouwelijke gegevensverwerking, waardoor gevoelige data en modellen tijdens het gebruik worden beschermd. Dit maakt Intel Xeon ideaal voor krachtige AI-taken in APEX.”

Behalve technologie biedt Dell ook de mensen om het APEX-model te ondersteunen. “Onze lokale aanwezigheid zorgt ervoor dat klanten snel geholpen worden. Maar ook onze wereldwijde experts zijn heel open”, legt Denys uit. “En daarnaast hebben we ook partners die APEX-gecertificeerd zijn en voor klanten toegevoegde waarde bieden bij de implementatie van de juiste infrastructuur.”

De resultaten zijn duidelijk. Een IDC-studie toont dat bedrijven met Dell APEX tot 60% sneller zijn in het uitrollen van nieuwe capaciteit en 64% minder downtime ervaren. Bovendien zien ze hun bedrijfskosten over een periode van drie jaar met 39% afnemen.

Wat brengt de toekomst?

Mariani en Denys zien drie trends die Dell APEX in de toekomst alleen maar relevanter maken. “De voetafdruk van IT is een belangrijk werkpunt voor bedrijven”, zegt Denys. “Daarom bieden we klanten tools aan die hen meer inzichten geven in de werking van hun systemen. Zo kunnen ze voorspellingen doen en net zoals bij de cloud beslissen om een systeem bijvoorbeeld in het weekend op een lager pitje te laten draaien om energie te besparen. Workloads kunnen we dynamisch verplaatsen om optimaal gebruik te maken van servers en andere resources. En op het einde van de levenscyclus kan Dell de technologiekit als eigenaar veilig recycleren.”

Een andere trend is volgens Mariani het risico op wildgroei. “We hebben zowel bij virtualisatie als cloud computing gemerkt dat gebruikers vaak ondoordacht componenten aanmaken en aankopen. De kans is groot dat we dit met de opkomst van AI-applicaties opnieuw gaan zien. Daarom is het belangrijk om een validatiestap te hebben die nagaat of bepaalde AI-services nuttig, ethisch en kostefficiënt zijn. Met AIOps komen onze APEX-klanten hier vandaag een stapje dichterbij.”

Tot slot stelt ook de groeiende hoeveelheid data ons voor uitdagingen. “We genereren veel data die we niet zozeer kunnen dedupliceren of comprimeren. Bij AI hoef je maar te kijken naar de gegevens die computervisie genereert, bijvoorbeeld in zelfrijdende voertuigen waarbij meerdere camera’s elke minuut verschillende terabytes unieke data opnemen”, zegt Mariani. “Al die gegevens moeten we ergens bewaren en verwerken. Daarom bieden we bij Dell oplossingen die in de edge, core  en cloud leven. Met APEX ben je dus klaar voor de toekomst.”


Dit is een artikel ingezonden door Dell. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Meer weten over Dell APEX? Ontdek hier alles over deze unieke oplossing en kom zeker naar het Dell Technologies Forum op 21 november, waar je een sessie over Dell APEX kunt bijwonen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.