ArrowSphere en Oracle openen de poort naar een toegankelijke multicloud-omgeving

Alle diensten van alle cloudproviders, beschikbaar vanuit één platform: distributeur Arrow hoopt met ArrowSphere een unieke oplossing in de markt te zetten. Oracle staat met de Oracle Cloud Infrastructure alvast klaar om klanten via het portaal nieuwe mogelijkheden te bieden.

“Met de Oracle Cloud Infrastructure, of OCI, is Oracle volgens Gartner officieel een hyperscaler”, zegt Jan Ronsse, managing director voor Oracle Belux. OCI biedt een volwassen cloudinfrastructuur die natuurlijk de sterktes van Oracle in de database-wereld bevat, maar veel meer is dan dat.

Meer dan databases

Ronsse benadrukt dat OCI een complete oplossing is. “Beveiliging is van het begin af aan ingebouwd”, zegt hij. “OCI biedt rekenkracht, opslag, database en analytics aan een heel aantrekkelijke prijs.” Oracle wil met dat aanbod de harten en workloads van bedrijven overal te lande veroveren. Het bedrijf beseft echter dat het OCI naar voren moet schuiven als een open platform om een zo groot mogelijke impact te bewerkstelligen.

“We zijn een grote speler in de cloudmarkt”, stelt Ronsse. “Maar we geloven sterk in de multicloud. We respecteren dat een klant één workload in één provider draait, en de andere bij ons. We bieden daarom de mogelijkheid om OCI te integreren met andere cloudinfrastructuur.” Oracle aast met andere woorden niet alleen op organisaties die hun reis naar de cloud nog moeten beginnen, maar wil ook projecten uitwerken bij klanten die al workloads draaien bij de concullega’s.

Projecten en partners

Projecten staan vandaag immers centraal. Ronsse: “Vroeger werkten we meer op transactionele basis, maar zo werkt het niet in de cloud. Daar staan projecten centraal. Die verwezenlijken we samen met de klant en onze partners.” Die partners zijn essentieel in het verhaal, aangezien ze zeker in België en Luxemburg sterke banden hebben met de eindklant. De partner speelt met andere woorden een belangrijke rol wanneer een multicloud-project tot stand komt.

We zijn daarom niet verwonderd wanneer Pierre Furnal, Country Manager Arrow Belux, het Oracle-kantoor in Brussel binnenwandelt. “Arrow speelt een belangrijke rol in het brengen van innovatie naar het kanaal”, verduidelijkt Furnal. “We helpen een gemeenschap van 3.000 partners om moderne IT-oplossingen naar de eindklant te brengen.” OCI speelt daarin een belangrijke rol. “We geloven in de capaciteiten van OCI om IT te moderniseren en clouddiensten naar klanten te brengen.”

Portaal voor de multicloud

Samen proberen de twee partijen het multicloud-verhaal toegankelijk te maken. Arrow heeft daarvoor een volledig eigen product in het gamma: ArrowSphere. Dat is simpel gesteld een soort marktplaats waar een partner in een vendor-agnostische context clouddiensten terugvindt van alle belangrijke spelers, inclusief OCI. Furnal: “ArrowSphere bevat een uitgebreide catalogus van cloudoplossingen van veel verschillende providers. Via één klik kunnen partners de juiste dienst selecteren en uitrollen.”

Dat betekent concreet dat partners in staat zijn om via een centrale plek de juiste clouddienst te selecteren die het beste bij een klant past, zonder gedwongen te zijn binnen een bepaald ecosysteem te blijven. Zo horen we een voorbeeld van een eindklant die Oracle-databases naar de cloud wilde migreren, maar al voor een groot deel bij Microsoft Azure zat. “Via ArrowSphere kon de partner de databases van die klant snel en eenvoudig naar de cloud migreren met Oracle Database voor Azure”, licht Furnal toe.

Integratie zonder zorgen

Dat kan natuurlijk alleen maar omdat Oracle-oplossingen binnen OCI heeft ontwikkeld die de integratie met onder andere Azure mogelijk maken. OCI hanteert daarbij een erg open aanpak, met rechtstreekse interconnects met Azure. Ook de integratie met AWS verloopt steeds beter.

Het resultaat is een samenwerking waarbij Arrow via ArrowSphere een tool biedt die partners in staat stelt om een multicloudstrategie naar de eindklant te brengen. Zo krijgt de klant de best mogelijke oplossing voor zijn probleem, zonder gebonden te zijn aan één cloudprovider. Voor de partner blijft het hele project overzichtelijk, zodat multicloud aanbieden een meerwaarde is, en geen bron van hoofdpijn.


Dit is een commerciële bijdrage in samenwerking met Oracle en Arrow. Klik hier voor meer informatie over OCI, en hier om meer te weten te komen over ArrowSphere.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home